HTML

sapere aude

Mindenről és semmiről, a világról és a világomról, vonzásokról és taszításokról, jóról és rosszról, kételkedésről és bizonyosságról, csendről és lármáról, zsarnokságról és szabadságról, az emberről és a közösségről.

Friss topikok

  • krecsigabi: Sziasztok! Remélem, nem szólok túl későn, illetve elolvassátok időben. A Special Guest összeállt n... (2011.05.28. 11:27) One Wild Night
  • pálinkabarát: Régi ugyan a bejegyzés, de kell írjak. Tegnap előtt jöttem haza Libánból, ismét csodálatos volt! ... (2008.11.03. 23:49) Volt egyszer egy vadkelet
  • Laci: :)) Egy jót röhögtem!!! A nagy komolyságban épp az ilyen ártalmatlan balesetek hiányzanak:)) TIP... (2008.04.18. 12:42) Irredenta húsvéti nyúl
  • Julia: A mindenit...ezt jol megirtad vala... Gratula. (2008.02.25. 19:45) Irány a parlament!
  • Pesot: Kedves Zoltán! Köszönöm a kommentet. Az interneten már jó ideje ezt a nevet, a Pesotot használom. ... (2008.02.01. 14:34) Üdvözlés helyett

Linkblog

Bevették a szlávok Melbournet

2008.01.27. 14:34 :: Pesot

Jo-Wilfried Tsonga a hotelszobájában hagyta az aranyütőjét, ugyanis az Ausztrál Open férfi egyes döntőjében a szerb Novak Djokovics négyjátszmás mérkőzésen, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 arányban megálljt parancsolt az eddig ismeretlen játékosnak. A franciák legújabb büszkesége csak foltokban idézte elődöntőbeli önmagát és az első szet megnyerését követően már nem termett számára babér. Djokovics győzelmének értékét külön emeli, hogy a negyedik játszma közepén sérülésgyanús szituációba keveredett és atól a perctől kezdődően biztosra vehető volt, hogy nem tud teljes erőbedobással játszani. A szerb viszont nagyon okosan változtatott a taktikáján és minden játékot igyekezett lerövidíteni. A meccs végeredménye őt igazolta, első szerbként, egy vesztes Grand Slam döntőt (a 2007-es US Open) követően, 20 évesen sikerült megnyerni az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságot. Vitathatatlan, hogy a két legjobb formában lévő játékos játékos csapott össze és vitathatatlan, hogy a jobban játszó, mentálisan kiváló állapotban lévő fél emelhette magasba a győzelemmel járó serleget.

A nőknél ugyanez elmondható Maria Sharapováról, aki  a "szépségek döntőjében" 7-5, 6-4-re végződő mérkőzésen kerekedett felül a szintén szerb Ana Ivanovicon.

Az idei Ausztrál Open nyilvánvalóvá tette, hogy ettől fogva a férfi teniszben Roger Federernek és Rafael Nadalnak kőkemény riválisokkal kell majd szembe néznie. Szakírók szerint nagyon jót tett a tenisznek az új csillagok felbukkanása és a az utóbbi évek Federer (és Nadal) egyeduralkodása után végre izgalmas, előre le nem futott mérkőzéseket láthatott, láthat a nagyérdemű. Sokan már Federert temetik és új korszak beköszönését ünneplik. Úgy vélem túlzás leírni a svájcit, nem történt semmi egyéb, mint kiderült, hogy ő is emberből van, nem pedig egy szenvetlen teniszező robot. Az új vetélytársak megjelenése és trónkövetelése csak jót tehet a tenisznek.

Az is világossá vált, hogy a fehér sportban a Belgiumot követően immár Szerbia is nagyhatalmi babérokra tör. A Kim Clijsters - Justine-Henin Hardenne belga kettősből ugyan előbbi visszavonult, de Henin-nek a WTA ranglistán elfoglalt első pozíció önmagáért beszél. A szerbek viszont utcahosszal verik a belgákat, hisz két női játékosuk a világranglista harmadik -Ana Ivanovic- és negyedik -Jelena Jankovic- pozícióját foglalja el, míg Novak Djokovic immár friss Grand Slam győztesként a harmadik az ATP ranglistán. Ezen kívül a Federert ötjátszmás mérkőzésre kényszerítő Tipsarevic is a 49. helyen tanyázik. Összefoglalásképpen elmondható, újabb nagyszerű, izgalmakban, drámákban és örömteli pillanatokban egyaránt bővelkedő Grand Slam-en vagyunk túl. A következőre május 26-ig várni kell, mikoris Párizsban, salakon csapnak össze a nagyágyúk. Addig is, aki a szereti a teniszt ajánlom figyelmébe a január 28-án, hétfőn kezdődő Vina del Mari ATP tornát.

Szólj hozzá!

Címkék: tenisz

A bejegyzés trackback címe:

https://polisz.blog.hu/api/trackback/id/tr94313528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása