HTML

sapere aude

Mindenről és semmiről, a világról és a világomról, vonzásokról és taszításokról, jóról és rosszról, kételkedésről és bizonyosságról, csendről és lármáról, zsarnokságról és szabadságról, az emberről és a közösségről.

Friss topikok

  • krecsigabi: Sziasztok! Remélem, nem szólok túl későn, illetve elolvassátok időben. A Special Guest összeállt n... (2011.05.28. 11:27) One Wild Night
  • pálinkabarát: Régi ugyan a bejegyzés, de kell írjak. Tegnap előtt jöttem haza Libánból, ismét csodálatos volt! ... (2008.11.03. 23:49) Volt egyszer egy vadkelet
  • Laci: :)) Egy jót röhögtem!!! A nagy komolyságban épp az ilyen ártalmatlan balesetek hiányzanak:)) TIP... (2008.04.18. 12:42) Irredenta húsvéti nyúl
  • Julia: A mindenit...ezt jol megirtad vala... Gratula. (2008.02.25. 19:45) Irány a parlament!
  • Pesot: Kedves Zoltán! Köszönöm a kommentet. Az interneten már jó ideje ezt a nevet, a Pesotot használom. ... (2008.02.01. 14:34) Üdvözlés helyett

Linkblog

Ballag a gárdista

2008.03.18. 13:33 :: Pesot

Minap a villamospótlón testközelből volt alkalmam szemrevételezni három magyar gárdistát. Sikkes, kifogásolhatatlanul elegantos egyenruhájukban, keményített inggalérjukban üdítő színfoltként pompáztak a tömegben.

Egyikük gyorskaját majszolt, kezében Coca-Cola terméket szorongatott. Időnként nagyot húzott a flaskából, mintha győzködni akarna, hogy a magyar szélsőjobb minden híreszteléssel ellentétben nem antoglobalista, nem Amerika -és multiellenes. Mert, ha ez az egy szál legény magára nézve kötelező erejűnek tartotta volna a gárdájára vonatkozó doktrínákat, akkor ha fene fenét eszik is málnásfürdői ásványvizet szerzett volna be, de legalábbis borszékit, mert azt Magyarországon is forgalmazzák.

A menetelés, a katonás pattogás minden előző híreszteléssel ellentétben nem létformája a gárdistának. A buszra úgy szálltak föl, mint bárki más, csöndesen diskuráltak maguk között, élvezték az ablakon beáramló simogató napsugarakat. Fizimiskájukon sem látszott különösképpen, hogy olyan régóta sóvárognának a szebb magyar jövő iránt. Megfordult a fejembe, hová is mehetnek ilyen talpig díszben? Kérdésemre még aznap választ kaptam. A trió a Fővárosi Bíróságra igyekezett, ahol a Magyar Gárda feloszlatásáért indított peres eljáráson kívántak részt venni.

Na ott
nyoma sem volt a szelíd tekinteteknek, a zsömlét hamiskás mosollyal majszoló ábrázatoknak, az örülünk egy újabb napnak feelingnek. A csordaszellem és Für Lajos mentor jelenléte gyökeresen megváltoztatta hőseink magatartását. Szigorú, zord tekintetek, önkényes igazoltatás a Bíróság épületében és az Országos cigány Önkormányzat képviselőivel majdnem verekedésig fajuló verbális kontaktus.

A csetepaté véget értével gondolom ismét buszra szálltak a nemzeti felébredés katonái és haza felé vették az irányt. Elképzelhető, hogy egyikük-másikuk gyorsétterembe fogyasztotta el vacsoráját, nagyokat böffentett a jól megérdemelt kólától és beült egy moziba, ahol éppen a Persepolist vetítették? Há miért is ne? Sehol nem írja a szabályzatban, hogy egy gárdistának csak a Kárpátia militáns akkordjaira szabad balagnia, hogy ha törik-ha szakad csak kumiszt és magyar bort ihat és azt sem írja sehol, hogy este hálózsák helyett lóbőrrel takarozzék. A lóbőrt ettől függetlenül húzhatja, egészen másnapig, mikoris talpra magyar, hí a haza!



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://polisz.blog.hu/api/trackback/id/tr83386081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása